Co je mojeID a jak si ho založit?

Bližší informace o službě mojeId si můžete přečíst na stránkách www.mojeid.cz a nebo si můžete přehrát krátké informační video.

Jak si založit mojeID online, jak to dlouho trvá?

Registrace mojeID vám zabere jen pár minut. Účet si snadno založíte na stránkách www.mojeid.cz po kliknutí na tlačítko „Založit účet mojeID“. Pro rychlou registraci si můžete zvolit předvyplnění formuláře údaji ze sociálních služeb nebo přejít rovnou na jeho vyplnění.

Pro založení účtu mojeID Vám stačí zadat celé jméno, e-mail, telefonní číslo a korespondenční adresu. Po dokončení registrace Vám přijde kontrolní kód na zadané telefonní číslo a e-mail. Tím budou obě hodnoty ověřeny pro další využití. Posledním krokem registrace je zadání Vašeho hesla. Od této chvíle můžete začít službu mojeID využívat na stovkách internetových službách.

Více na https://www.mojeid.cz/page/1857/jak-pouzivat-mojeid/

Jak funguje validační místo a kde je v Semilech?

Pro validaci účtu mojeID je nutné si vygenerovat Žádost o validaci. Tu najdete ve svém profilu na záložce Nastavení. Vlastní validaci pak můžete provést jedním ze způsobů, který je uvedený na žádosti, ale nejsnadnější je navštívit validační místo, které se nachází v pobočce Českomoravské stavební spořitelny na adrese Riegrovo náměstí 20, Semily.

Na validační místo spolu s vytištěnou Žádosti o validaci si přineste platný doklad totožnosti. Podle něj budou porovnány údaje v profilu mojeID. Samotná validace není nijak náročná, zabere Vám jen pár minut Vašeho času.

Více na https://www.mojeid.cz/validace/